Top
Menu Luk

Brug din lokale låsesmed


Der er mange, der ikke udnytter deres lokale låsesmed. Låsesmeden er en essentiel spiller, når vi vil skabe os en tryg tilværelse. Låsesmeden hjælper nemlig med at vurdere og udvælge de sikkerhedsløsninger, der skal holde tyve ude fra dit hjem og væk fra dine personlige ejendele.

Nyt hjem – ny lås

At få skiftet låsen til dit nye hjem står nok ikke øverst på listen over de ting, du skal gøre. Men det burde stå sammen med det at få flyttet adresse i folkeregisteret og at få tilmeldt dig hos forsyningsselskaber. Når du overtager et nyt hjem, får du ofte leveret nøglerne fra den gamle ejer. Og med mindre at ejeren har nøgler, der ikke kan kopieres, må du tro på, at du får udleveret alle eksisterende nøgler til dit hjem.

Det er meget tiltro at give en fremmed. Du bør i stedet blive helt sikker på, at kun du har nøgler til dit hjem. Det gør du ved at få skiftet låsen, og her kommer din lokale låsesmed ind i billedet. Ringer en beboer i København til en lokal låsesmed, kan han ofte stå der efter få timer. Og så går der ikke lang tid, før det punkt kan krydses af listen.

Akutte problemer kan løses akut

Der er de mere normale låseproblemer, som en lås der virker stram at dreje, eller en toiletdør, der ikke kan låse helt. Og så er der de akutte problemer, der kræver, at de bliver håndteret her og nu. Det kan være, at låsen til din hoveddør ikke vil slå til, at din nøgle er knækket i låsen eller at du har smækket dig ude. Til de akutte situationer har du ikke tid til at vente, og derfor har du brug en låsesmed, der kan være der hurtigt.

Bor du i København, finder du en låsesmed i København. Bor du et andet sted, ringer du til en låsesmed der i nærheden, for det betyder jo, at der er kortere afstand mellem jer, og at låsesmeden derfor kan være hos dig hurtigere. Helt enkelt. Mange lokale låsesmede tilbyder sågar døgnservice til den dag, du har tabt dine nøgler på en bytur eller mistet dem på en ferie og kommer sent hjem.

Større ejendomme kan få låseservice

I hovedstaden og de andre større byer bor mange i store ejendomskomplekser, der har det samme låsesystem. Her kan det være en fordel at have en serviceaftale med en lokal låsesmed, der kender låsesystemet, foreningens behov og som er tæt på, hvis der skulle ske noget akut. Der er masser af ejendomme i København med en aftale med en låsesmed, så de er sikre på, at låse til fællesarealer som vaskerier, garager, cykelskure mv. altid er i ordentlig stand.

Naturligvis kan låsesmeden også hjælpe den enkelte beboer med låsene til og i lejligheden. Og her er det en fordel, at låsesmeden har et kendskab til låsene i forvejen. Det sikrer nemlig, at han har det rigtige værktøj med første gang, og derfor at dit problem bliver hurtigere løst.