Top
Menu Luk
asfaltfirma

Kend dit asfaltprojekt


For mange er asfalt lig med damptromler, vejafspærring og lugten af tjære. Og det er heller ikke forkert. Men det er langt fra altid, at de helt store maskiner skal hives frem, når du skal have lagt ny asfalt.

Jeg kan selv, og jeg vil selv

Der er masser af situationer, hvor du kan fikse problemet med din asfalt selv. Er der tale om et lille hul eller en revne, så tag hånd om det selv, inden det udvikler sig. Asfalt har det nemlig ligesom bilruder med stenslag – problemet bliver værre, hvis det ikke lappes.

Der er nogle få tommelfingerregler, når du selv skal lægge asfalt. For det første bør du holde dig fra kold asfalt, da det aldrig rigtig hærder. Derfor vil det stille og roligt blive revet op, når du eksempelvis kører din bil hen over. Desuden er det ikke al kold asfalt der kan tåle meget kolde eller lave temperaturer.

For det andet skal du overveje mængden. Hælder du for lidt asfalt i hullet vil der komme en fordybning, hvor der kan samles vand, der får asfalten til at sprække. Hælder du for meget i, kommer der en forhøjning, der er mere udsat for slid. Er du det mindste i tvivl, anbefaler vi, at du snakker med en asfaltør fra dit lokale asfaltfirma, LT-Asfalt er et godt valg

Jeg er i tvivl om omfanget af mit projekt

Der er lidt huller hist og her, men bortset fra det, ser asfalten fin ud. Så hvad skal der gøres? Det kan være svært at vurdere en asfalts tilstand, hvis ikke man har erfaringen. Hvis du bliver i tvivl om fremgangsmåden, kan du få en fagmand fra dit lokale asfaltfirma ud og vurderer projektet. Han vil spørge ind til forholdene i området for at vurdere, hvad den bedste diagnose på din asfalt er.

Når asfalten vurderes, tager fagmanden højde for alderen på den eksisterende asfalt, hvilken type underlag det ligger på, hvor ofte det bliver brugt og til hvilken type trafik og naturligvis dit budget. Så være ikke bange for at pointere, hvis du har økonomiske begrænsninger eller bekymringer, da asfalt priser er fleksible.

Asfaltfirma

De helt tunge skyts skal frem – hvad gør jeg?

Det hænder, at du står med et større asfaltprojekt. Har du eksempelvis købt et gammelt hus, hvor indkørslen nærmest er smuldret væk, ved du nok godt, hvad klokken er slået. Det kan også være, at en vandskade har ødelagt store dele af dit asfalterede område, og så kan det bedst betale sig at starte fra bunden.

Uanset årsagen skal du ikke frygte det værste, hverken for projektets omfang, fremgangsmåde eller påvirkning på din bankkonto. Alle asfaltfirmaer har naturligvis den erfaring, der skal til for, at dit problem bliver løst. Alt fra vurderingen af underlag og type asfalt til tidssætning af projektet og pris på asfalten er noget, du roligt kan overlade til dem.

Kontakt dit lokale asfaltfirma og forklar din opgave med så mange detaljer så muligt. Invitér dem til at komme ud og bese opgaven. Derefter tager I en dialog om dine behov, og I finder sammen ud af rammerne for projektet. Længere er den faktisk ikke. Selvom det kan virke voldsomt med et stort område, der skal have asfalt på, så bare rolig. Det er ingen sag for et professionelt asfaltfirma.