Top
Menu Luk
Revisor som levevej

Når levevejen er ens hobby


Det er ikke kun fryd og gammen at have en hobby, som man brænder så meget for, at man ønsker at gøre den til en levevej. Dét er der mange iværksættere og ildsjæle, der har måtte se i øjnene igennem tiden. Det koster ofte en masse penge at starte et firma op – der skal købes udstyr, lejes lokaler, måske skal man på kurser for at dygtiggøre sig og meget andet. Og det hele koster penge. Man kan blive nødt til at prioritere helt anderledes, end man er vant til, og det er altid en økonomisk risiko at investere i noget nyt. Alligevel besluttede Pia på 34 år sig for, efter 10 års drømme, at åbne sin egen butik, hvor hun ville sælge smykker og tøj, som hun selv laver. Det har været en hobby for hende at lave smykker af perler og strikke babytøj i mange år, og nu følte hun, at tiden var inde til at gøre det til lidt mere end en hobby.

Forstand på tal og regnskaber

Pia valgte at sælge sin dyre lejlighed i København og flytte i et kollektiv i økosamfundet Dyssekilde ved Frederiksværk. På den måde sparede hun en masse penge hver måned, og for de penge lejede hun et lokale i den lille landsby, som hun indrettede med hyggelige møbler og pyntede med alle de ting, hun gennem årene havde produceret. Inden længe begyndte der at komme kunder i butikken, mest lokale fra landsbyen, men også indbyggere udefra, der kom for at besøge økosamfundet, der er kendt vidt og bredt. En dag var der en kunde ved navn Kim Hersland, der spurgte hende, om det kunne betale sig økonomisk og begyndte at tale om skat og moms og cvr-numre. Pia blev helt bleg. Hun havde ikke så meget styr på det formelle og økonomiske vedrørende at være selvstændig. Det viste sig at være et stort held for hende, at lige netop Kim Hersland kom ind i hendes butik den dag. Han viste sig nemlig at være revisor og have særdeles god forstand på tal, regnskaber, selvstændig virksomhed og økonomi generelt, og han kunne lynhurtigt forklare hende de mest nødvendige ting, en selvstændig skal vide.

Ingen grimme overraskelser

Efter Kim Herslands råd fik Pia lynhurtigt oprettet sig som selvstændig med cvr-nummer, og det gik op for hende, at selvom hun ikke tjente styrtende på sin forretning, var hun nødt til at have 100 procent styr på regnskaberne, selvom det også var en udgift. Ellers ville det kunne komme til at koste hende dyrt. Heldigvis ville Kim Hersland gerne hjælpe hende med det, selvom han normalt havde lynende travlt som revisor og økonomisk vejleder for flere store firmaer, og de lavede en aftale om, at han ordnede hendes regnskaber fremover. Nu sover Pia roligt om natten, velvidende, at selvom hun formentlig ikke har udsigt til at få et stort overskud af sin virksomhed lige nu, kan hun i det mindste være sikker på, at hun ikke får nogle grimme økonomiske overraskelser.