Top
Menu Luk
Økonomi

Økonomisk rådgivning er nødvendigt som selvstændigSom kunstner er jeg jo ikke just optaget af økonomi. Faktisk siger det mig ikke noget som helst. Når jeg har penge, bruger jeg dem, og når jeg ikke har nogen, må jeg spise havregryn og spaghetti med ketchup. Det er okay for mig, så længe jeg har muligheden for at lave det, jeg elsker. Som mor er det dog ikke den smarteste måde at leve på. Siden jeg fik mit første barn for fem år siden har jeg derfor benyttet mig af Kim Hersland som økonomisk rådgiver og bogholder.

Styr på økonomien

Der er jo en del at holde styr på, når man har eget galleri og indtægter fra alle mulige forskellige steder. Jeg sælger malerier til både private og firmaer, og af og til låner jeg en række billeder ud til udstillinger eller andet. Kim Hersland sørger for, at jeg husker at få betalt skat af alle de forskellige indtægter, lagt penge til side til ferie og sygdom, betalt til min pensionsopsparing og betalt husleje for galleriet.

Han sikrer også, at jeg overhovedet får min betaling. Jeg sender altid en faktura med, når folk køber billeder, men det er desværre ikke altid, kunderne betaler. Hvis jeg ikke havde Kim Hersland til at holde styr på det, ville jeg miste en masse penge. Jeg er ikke god til det økonomiske, for jeg vil meget hellere male, og min hjerne kan ikke finde ud af det med tal.

Nu skal vi have sommerhus

Jeg har garanteret mistet en stor del penge i løbet af min karriere – altså før jeg hyrede Kim Hersland. Men det er slut nu. Nu er jeg blevet en ansvarlig voksen med orden i økonomien. Jeg synes ikke, jeg kan byde mine børn andet. Faktisk ser økonomien så pæn ud, at min kæreste og jeg har besluttet at købe et sommerhus. Vi har naturligvis rådført os med Kim Hersland, og han har regnet et beløb ud, som han mener, det er økonomisk forsvarligt at købe for. Vi glæder os meget, til vi kan komme lidt ud af byen med børnene, og vi er i fuld gang med at undersøge, hvor vi helst vil have sommerhus. Måske bliver det i Hornbæk eller Rørvig, for der er mange kunstnere, der har sommerhus, og det kunne jo være lidt hyggeligt.